Trend "mocktailů" dorazil i k nám
Máme suchý únor, pokud se také účastníte této iniciativy, neznamená to nutně, že musíte trávit večery v baru o vodě a limonádě. Jedním z gastro trendů pro celý letošní rok jsou takzvané mocktaily.
Mocktaily - tedy nealko míchané nápoje zažívají velkou revoluci, evoluci, a určitě tu nejsou jen na 28 dní v roce. Mocktail nemusí být jen virgin cuba libre light, jak ho pije Sheldon Cooper ze seriálu Teorie velkého třesku. Poslední roky se na trh dostávají také nealko verze alkoholických nápojů. Jsme svědky vlny tsunami nealko piv a pivních limonád. Nealkohokolického vína, šumivého vína, ale i nealko destilátů (vodka, gin aj.)
Kam vyrazit na mocktail?
Pobočka KRO Kitchen na Sokolovské kromě bistra funguje i jako bar a je svými koktejly vyhlášená. Vybrat si můžete z receptů kombinujících citron a pepř, hrušku a skořici, kávu s grepem a bezinkou nebo virgin verzi známého penicilinu.
Letenská Cobra sází na signature koktejly, jejichž nabídku u příležitosti měsíce bez alkoholu rozšířila o limitované nealkoholické novinky. Zároveň tu ve stálém menu najdete rovnou čtyři nealko drinky včetně „ginu“ s tonicem.
Pokud hledáte na jihu Čech, zamiřte do Českých Budějovic, konkrétně do koktejlového baru Žlutá Ponorka. Stylový podnik v historické budově nabízí abstinentům trojici drinků Sensei s mangem, roiboosem a vanilkou, švestkový For-ever se skořicí, grepem a agáve, nebo Rákosníčka, kombinujícího řapíkatý celer, zelené jablko, aloe vera, limetu a citron.