Cestovní deník: penzion Vinný tunel
Tentokrát jsme vyrazili na jížní Moravu. Nebo do Provence? Těžko říct... Krásně tu je. Levandule tu voní. Pokud hledáte…
Vinný tunel («Винный туннель») – сказочное место, которое находится в долине винных погребов возле пруда Поздржаны. На выбор гостей есть три апартамента в деревенском стиле, построенных полностью из натуральных материалов местными умельцами. Романтика здесь витает в воздухе в любую погоду. Если на улице светит солнце, можно отправиться на прогулку вдоль виноградников, а если идёт дождь, то можно просто спрятаться с книгой под одеялом и заказать завтрак прямо в номер. Как подсказывает название, изюминка этого места – винный погреб с качественным выбором вин, дегустировать которые вы можете хоть до самого утра.
Krb. Ochutnávky domácího vina ve vinném sklepě.
Grilování před domem.
Dětský kolotoč a hřiště.
Postel na zavěšených lanech.
Útulná, stylová, okouzlující atmosféra s láskou majitelů, kterou vycítíte v každém detailů.
Pešky nebo na kole: Pouzdřanský rybnik, Pouzdřanská step, národní park Plačkův les a říčka Šatava.
Na kole nebo spíš autem: Strachotincký rybník, Věstonická nádrž nebo Aqualand Moravia.
Marināda viniční dům úžasná kavárná plná chutí. Interiér podniku je vymazlen do posledního detailu. Milá a pohotová obsluha, perfektní jídlo a to jak oběd, večeře i snídani. Místní dýňové noky s trhaným hovězím jsou oparvdu skvělá volba. Vzdálenost 11 km.
Sousedi Pavlov je skvělá kavárna a vinárna v jednom. Domácí prostředí, všechno krásné čisté a útulné. Prostorná terasa s nádherným výhledem. Výběrová káva Rebelbean bez chybya a lze jí i zakoupit v malém obchůdku. Dezerty domácí výroby jsou taky úžasné, například karamelový cheesecake. Vzdálenost 9,4 km.
Café Fara úžasné místo, které určitě stojí za nívštěvu. Stylová kavárna v Klentnici na trase cyklostezky pod Pálavskými vrchy. Nabízíme lahodnou kávu, zážitkový salónek Coffee spirit, farní knihovnu i vinný sklep. Místní káva je plného krémového těla, velmi komplexní. V suchém aroma dominuje vůně lískových oříšků. V espressu vyniká čokoládová chuť s chutí pečených broskví a doteky citronu, s velmi kořeněným dlouhotrvajícím dozníváním. Restaurace dbá na čerstvost ingrediencí, ze kterých s radostí tvoří pokrmy pro vás. Používané suroviny jsou především lokální, přímo od místních farmářů. Snaží se využít plodnosti Pálavy a na vlastních políčkách pěstují různé druhy zeleniny včetně rajčat a některé druhy ovoce. Místní pokrmy vycházejí z tradic naší vlasti a vlivů sousedního Rakouska. Vzdálenost 15 km.