Víkend v Růžové chalupě

trevor
Napsal trevor
24. November, 2020
Čtení na 3 minut

Historie tohoto místa sahá až do roku 1857. Idylické ubytování na úpatí Krkonoš, to je Růžová chalupa u Šimánků.

V pátek odpoledne jsme vyrazili směr Rtyně. V listopadu se stmívá brzy a za Hradcem padla hustá mlha, která nás připravila o příjezd k pohádkové chaloupce, byli jsme rádi, že jsme trefili a zaparkovali přímo u vstupu do studia. Studio je jedním ze tří ubytování, které Růžová chalupa nabízí. Ve studiu se pohodlně vyspí 4 lidé, ale pojme až 8 dobrodruhů. Nabízí 2 ložnice, plně vybavenou kuchyň (kde nechybí ani kávovar na kapsle 😍), koupelnu s rohovou vanou a WC, samostatné WC, které je součástí vybavení ložnice na půdě, obývací pokoj s televizí, jídelnu a nechybí výhled z balkonu. 

Růžová chalupa photoshop nepotřebuje

V knihovně najdete několik cestopisů, ve kterých se můžete dočíst o putování majitelů Růžovky Leoše a Lenky Šimánkových. Klidně můžete odpoledne trávit s čajem u cestopisů. Právě studio krásně odráží dobrodružného ducha rodiny - fotografie z putování, suvenýry z cest, jako americké poznávací značky, sněžnice, na zdech visí paroží i kůže, v ložnici pak majestátní kanec. Ubytování tedy není vhodné pro vegany a citlivé milovníky zvířat. 


Novým Zélandem od severu k jihu - Za přírodními divy na druhé straně světa. Foto: Leoš Šimánek


Nikam se vám nechce? Růžová chalupa má bazén, saunu, finskou vanu, gril, ohniště a celou řadu zákoutí, kam se můžete zašít s knihou. Nebo iPadem – wifi fungovala dobře😊 Potkat tu také můžete zvídavého kocoura Ferdu, kterému nevadí kamarádi, a tak sebou můžete vzít i svého mazlíčka.

Finská vana a koutek s grilem

Kručí vám v žaludku? Gril, ohniště i kuchyně jsou vám k dispozici. Nic jste si nepřibalili? Zachránit vás může Penny market v Úpicích, 10 minut jízdy autem. Otevřeno mají až do osmi. Cestou minete Hospůdku pod Verpánem, nebo restauraci U Bulánka.

Krytý sezónní temperovaný bazén a ohniště

Když vám vyjde počasí, můžete vyrazit do okolí. I když se tak chalupa tváří, není na samotě u lesa, ale není od něj daleko. V okolí najdete celou řadu turistických tras: Stárkov, vyhlídka Čáp, Velké Petrovice, Jiráskovy skály aj. Půl hodiny jízdy autem jsou Adršpašsko-teplické skály, kde se točila celá řada filmů, například Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. V nedalekých Krkonoších je množství lyžařských sjezdovek, věhlasná zoologická zahrada se safari ve Dvoře králové, Babiččino údolí v Ratibořicích a celá řada hradů i zámků. Necelých 25 km od chalupy se nachází lyžařský areál Malé Buky a Černá hora s kompletním ski servisem, lyžařskou školkou a restauracemi.

Kocour Ferda

Pokud si s něčím nevíte rady, Lenka vám ráda poradí a telefon zvedá snad i o půlnoci. Když budete mít štěstí, třeba vám nějakou historku z cest povypráví. Třeba tu, jak jim jednou medvěd snědl proviant, i když si ho schovali 3 m nad zemí.

Růžová chalupa vás přenese, kam si zrovna přejete, ať už utíkáte z města za romantikou, dobrodružstvím, nebo chcete na čerstvém vzduchu utahat děti a psího miláčka.
My se sem rádi vrátíme kdykoli během roku. 

Související články