S vůní dřeva

trevor
Napsal trevor
02. March, 2022
Čtení na 3 minut

Z města se nejlépe utíká do přírody, do lesa… Dřevo je od nepaměti jeden z nejuniverzálnějších materiálů. Vybrali jsme pro vás pár míst, kde dřevo hraje prim.


Urtica

Urtica jsou tři krásné apartmány – Kateřina, Větrník a Bříza. Jsou to vlastně takové dřevěné monodomky. Plně vybavené, s naprostým soukromím, s vlastním ohništěm i koupacím sudem. Ať už pěšky nebo na kole, v Urtice si přijdete na své. Zhruba 5 minut od apartmánů se na kolech napojíte na Krušnohorskou magistrálu tvořenou téměř 600 km okružných cyklotras spojujících Krušné hory a Saské středohoří. V zimě využijete 250 km běžkařských tras po okolí a skiareály Klíny a Pyšná. A pěšky? Projdete Telčské a Načetínské údolí a vyšlápnete si na Eduardovou a Medvědí skálu. Poznat můžete i výjimečnou chráněnou oblast Jezerka nebo se vyjít po stopách hornictví na Hoře Sv. Kateřiny. Zažijte Krušné hory na vlastní kůži. 





YDYKSEB

YDYKSEB = BESKYDY – místo pro relax, sport a odpočinek. Areál s pensionem, jízdárnou a restaurací. Stylové ubytování ve skandinávském stylu, přírodní materiály, minimalismus a tlumené barvy, přírodní motivy. Z terasy pensionu uvidíte na Lysou horu. Ideální pro rodinné zážitky. Pochutnáte si ve stylové restauraci, děti se mohou zatím vyblbnout na venkovním dětském hřišti.  Součástí areálu je také jízdárna a sportovní hřiště.




Roubenka Jindřiška

Projedete Jabloncem nad Nisou a za chvilku jste tam. Roubenka Jindřiška vás přivitá hned u vstupu promyšlenou vyhřívanou podlahou, kterou oceníte zejména v zimních měsících, až se vrátíte z procházky nebo bílé stopy. 4 ložnice ubytují 11 osob, které se také pohodlně nají ve velké jídelně. Té dominují nádherná modrá kamna, na kterých se dá také ležet a odpočívat. Roubenka stojí zády k silnici, ale ke krásné louce a lesu čelem. Je tu klídeček, pohoda. Plně vybavená kuchyň, s lednicí, myčkou, kávovarem. V podkroví je dětská herna. Nechybí úschovna kol a lyží. Vše je krásné, nové, promyšlené, aby váš pobyt proběhl hladce a vy si ho mohli užít na maximum. 





Tiny House Salaš

Tiny house Salaš se nachází na okraji malé vesničky Batouchovice na Vysočině. Jeho dominantou je obrovské čelní okno a na terase koupací sud s vnitřním topeništěm. Uvnitř na vás čeká dvoulůžková postel, sprcha, kuchyně vybavená vařičem, dřezem, ledničkou a kávovarem. Salaš je vytápěná pomocí elektrického přímotopu.





Aparthotel Svatý Vavřinec

V aparthotelu Svatý Vavřinec se budete cítit jako v Aspenu. Nachází přímo v centru města Pece pod Sněžkou, nabízí komfortní designové ubytování a řadí se do kategorie čtyřhvězdičkových hotelů. Každé ze studií nebo apartmánů nabízí harmonii spojenou s designem, komfortem a pohodlím. Zatímco vy se necháte hýčkat v poctivém krkonošském wellness centru, vaše děti mohou využít dětskou a teenagerskou hernu. Společně pak můžete ochutnat můžete pokrmy zdejší restaurace. A jako správný svatý Vavřinec má i vlastní vinárnu s bohatou vinotékou.




Související články