Statek Otovice
Nově zrekonstruovaný statek v srdci Broumovských stěn. Na statku se pohodlně ubytuje 13 dospělých a minimálně dvě děti v celkem pěti ložnicích. Hostům jsou k dispozici také čtyři koupelny (jedna v domku u bazénu) se sprchovým koutem, toaletou i velkou rohovou vanou. V přízemí se nachází plně vybavená kuchyň s jídelnou, kde nechybí myčka nádobí, horkovzdušná trouba, sklokeramická deska ani mikrovlnka. V rohu místnosti je velká pec, která určitě potěší všechny zimomřivce. Relaxovat můžete v samostatně stojícím wellness s finskou saunou a vířívkou. Nechybí tu také vybavená společenská místnost a dětský koutek.
Přednosti místa
Něco navíc
Skvělá společenská místnost je vybavená barem s chladničkou a pípou, ze které si načepujete své oblíbené pivo. Po večeři si na projektoru můžete pustit oblíbený film nebo kamarády vyzvat na turnaj ve stolním fotbálku či billiardu. Děti se zabaví v dětském koutku, ten je plný hraček a společenských her.
Co se nám líbilo
Statek si oblíbí sportovci. Součástí areálu je posilovna s hrazdovou konstrukcí, činkami a dalším sportovním náčiním.
Na travnatém hřišti si zahrajete volejbal nebo nohejbal, k dispozici je také pingpongový stůl a stůl na teqball.
O hladu zde nebudete. Venkovní prostor disponuje posezením v krytém altánku s klasickým grilem i elektrickým rožněm na kýtu
Výlety v okolí
CHKO Broumovsko - oblast je velmi rozsáhlá a je tvořena krásnými exempláři pískovcových skal, hlubokými roklemi, soutěskami, krásnými vyhlídkovými místy a bohatými lesy.
Broumovský klášter - impozantní komplex dle projektu K.I Dientzenhofera. Navštívit můžete opatský kostel sv. Vojtěcha, knihovnu obsahující kolem 17 000 knih či sakristii se vzácným intarzovaným nábytkem.
Kde se dobře najíte
La Sahula Otovice - široká nabídka jídel, česká klasika i dobroty z grilu. Kuřecí křídla s cibulovými kroužky, burger s hranolky, ale i kus masa s bramborovým salátem. V létě posezení na zahrádce a k tomu vychlazené pivo.
Baroque U Tří růží - navazuje na hostinec, který byl v prostorách broumovského kláštera od 17. století. Inspirací kuchařům jsou receptury, které se využívaly v klášterní kuchyni. Hosté tak ochutnají čerstvý chléb pečený přímo v restauraci, stejně tak knedlíky, klobásy anebo pomazánky a paštiky.