Vinařství, kde si užijete víc než jen degustaci

trevor
Napsal trevor
24. Březen, 2022
Čtení na 3 minut

Českým a moravským vinařům se pravidelně daří i na mezinárodních soutěžích. Nejlepší je ochutnat přímo u zdroje! Pokud chcete vyrazit za vínem, vyčleňte si celý víkend na degustaci, procházku i zasloužený odpočinek.

Vinařství U Kapličky

V malebném prostředí jižní Moravy, nedaleko Pálavy, v obci Zaječí nenajdete jen kapličku a vinice z filmu Bobule. Najdete tu mnohem víc. Třeba i místo k přenocování. Vlastně spoustu místa. Celý objekt je natolik rozsáhlý, že pokryje nabídku všemožných služeb. Kromě penzionu se stylovými pokoji je tu také restaurace, fitko, wellness s bazénem i taneční parket. Ideální místo pro dovolenou s dětmi, pořádání krásné svatby i vyjíždky na kole po vinicích, všichni si tu přijdou na své. 



Vinařství Skoupil

Chcete prožít prodloužený víkend na jižní Moravě? Nebo dokonce letní dovolenou? Zamiřte do nitra největší vinařské obce České republiky Velké Bílovice. V penzionu Vinařství Skoupil se postarají jak o váš program, tak o vaše dokonalé pohodlí. Pod jednou střechou tu zažijete odpočinek v krásných, moderně zařízených pokojích, výbornou kuchyni s bohatým výběrem jídel a vín z místního vinařství. Hotelovým hostům je zdarma k dispozici parkoviště přímo u penzionu s kapacitou 40 parkovacích míst i úschovna jízdních kol.



Vinařství Škrobák

Příběh vinařství Škrobák je současně příběhem jedné rodiny, která je už po generace pevně spjata s Čejkovicemi a s pěstováním vinné révy. Hotel se nachází v nejvyšším patře vinařství v klidné části obce Čejkovice nedaleko zámku. Hosté mohou využít Wine Bistro s širokou nabídkou jídel, dezertů, domácích limonád a vína, samozřejmostí je řízená degustace vín, třeba i s vícechodovou večeří. Boutique hotel nabízí 12 pokojů navržených studiem ID_arch, jistě okouzlí všechny příznivce moderní architektury. Z prostorných pokojů otevřených do krajiny je krásný výhled na Čejkovice a okolní vinice. Každý pokoj je vybaven televizí, klimatizací a koupelnou. Hotel se nachází přímo na vinařské cyklostezce. Můžete tu využít nabídku zapůjčení kol a projet se krásnou přírodou, která je v okolí všude lemovaná vinicemi. 



Vinařství Obelisk

Každý by se měl alespoň jednou za život probudit uprostřed vinic a vinařství Obelisk je právě tím místem, které vám to umožní. Čas tu strávíte obklopeni vinnou révou, a to jak v rostlinné, tak i tekuté podobě. Budova vinařství je jako umělecké dílo. Minimalistická architektura kopíruje ráz zdejší krajiny. K ubytování jsou tu pouze 4 pokoje. Pozor, pouze pro dospělé. Na místě dostanete snídani, jinak je pobyt tu kompletně samoobslužný.

Vinařství Obelisk

Související články