Budějovice lákají na novou městskou plovárnu

trevor
Napsal trevor
14. Březen, 2023
Čtení na 2 minut

V Českých Budějovicích vzniká volnočasový areál na Vltavě. Otevřeno má být celoročně, nabídne nejen sportoviště.


V Českých Budějovicích by chtěl žít každý… Letos v létě vyrazte alespoň na výlet. Na břehu Vltavy by tam totiž měli na letošní sezónu otevřít nový rekreační areál, kde bude pláž, promenáda, cyklostezka i několik sportovních hřišť nejen pro volejbal. Proměnu zanedbaného prostoru navrhli domovští architekti z ateliéru A8000, kteří chtějí navázat na dlouhou tradici jihočeské metropole v podobě říčních plováren.

 

Budou tu různé typy dětských i sportovních hřišť, včetně toho na cvičení, které bude mít několik hrazd v různých výškách, bradla, lavice a venkovní posilovací stroje. Jakési společenské centrum rekreační zóny se skládá z modulárních kontejnerů doplněných dřevěnými terasami a mlatovými plochami pro venkovní posezení. Kontejnerový design spoluvytváří neformální prostředí. Část střech bude využita pro terasy s posezením, zbytek bude pokryt zelení. Počítá se také s vyhlídkovou lávkou. Celý areál má působit, jako by tu byl odjakživa, ať už svou barevnou škálou nebo využitými materiály.

 

Návštěvníci zde mohou využít kavárnu, bistro, půjčovnu sportovního vybavení, šatny, hygienické zázemí či podium pro nejrůznější sportovní, hudební a další kulturní akce

Související články