Kam za vánočními trhy 2022

trevor
Napsal trevor
21. Listopad, 2022
Čtení na 3 minut

Advent letos začíná v neděli 27. listopadu. Náměstí českých a moravských měst se naplní vůní svařáků, trdelníků a oslepující výzdobou. Kam v Česku vyrazit na ty nejkrásnější trhy?


Advent letos začíná v neděli 27. listopadu. O den dřív se rozsvítí vánoční strom na Staroměstském náměstí. Zhruba 25metrový smrk ztepilý, který bude letos zdobit Staroměstské náměstí, pokáceli v Kytlici nedaleko České Kamenice. Do Prahy ale nejel sám, na tomtéž místě šel k zemi totiž ještě další, menší strom, který letos ozdobí Václavské náměstí. 

Letos se snad konečně vrátíme do normálu, a tak nás čekají živá vystoupení různých hudebních souborů a divadelní představení s vánoční tématikou. Nechybí ani dětská dílnička, Mikulášská, ukázky tradičních lidových řemesel atd. Za zmínku určitě stojí také trhy ve spodní části Václavského náměstí a trhy na Pražském hradě, které se konají na náměstí za katedrálou sv. Víta, Václava a Vojtěcha.

 

Pokud si chcete užít Vánoce v Praze ve velkém stylu s dokonalou atmosférou Starého města, výborným jídlem a rozmazlováním, zkuste Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague

 


Brno

Nemůžeme opomenout ani jihomoravskou metropoli, které možná nemají tak romantickou atmosféru, jako ty pražské, ale jsou vhodné pro akčnější tipy, které se nechtějí jen procházet místem se světýlky, ale hodlají si zimní čas užít s přáteli. Heslem brněnských trhů je turbomošt. Brno se pyšní vyhlášenými restauracemi, bary i kavárnami. Rozhodně si tenhle výlet neplánujte jen na otočku. Ani brněnské trhy nejsou jen o stáncích s dobrotami. Na náměstích si tu užijete koncerty, divadlo, ukázky lidových řemesel a další atraktivní program. Stánky se tu často rozlézají do okolních ulic, tak se vám může poštěstit najít si svůj koutek, pokud se chcete vyhnout davům.


Pokud si chcete party po trhu prodloužit, využijte luxusní ubytování v EFI SPA Hotel Superior & Pivovaru. Kde se můžete skvěle refreshnout v místním wellness.

 


Český Krumlov

Milujete vánoční pohádky? Chtěli byste se ocitnou v kulisách Anděl Páně 2? Užijte si atmosféru Českéhé Krumlova, který je v období Vánoc ještě čarovnější. Procházejte se malebnými uličkami se svařákem v ruce, poslouchejte koledy na náměstí a prožijte tu svou vlastní zimní pohádku.

V Bellevue Český Krumlov se postarají o všechny vaše tužby.

 


Olomouc

Vyměňte Prahu za Olomouc a orloj za vyřezávaný betlém. Historické jádro Olomouce je po Praze druhou nejvýznamnější památkovou rezervací v republice. Z památek rozhodně nesmíte minout sloup Nejsvětější Trojice, který je zapsaný mezi památky UNESCO. Olomouc se během adventu promění v město punčů, každý si tu najde ten svůj. Děti i dospělí si užijí venkovní kluziště.


Seberte partu a ubytujte se v designovém hostelu Long Story Short. V bývalé pevnosti ze 17. století. Díky partě kreativních lidí tady vzniklo dechberoucí místo, ve kterém se nové spojilo se starým. 

 

Související články