Přihlaste se do Czech Nature Photo!

trevor
Napsal trevor
11. January, 2021
Čtení na 2 minut

Od 11. ledna mohou fotografky a fotografové přírody přihlašovat své snímky do soutěže Czech Nature Photo. V jubilejním pátém ročníku soutěže je pod patronací pražské zoologické zahrady vyhlášena nová kategorie – Zvířata ve svém prostředí. Zároveň bude zahájena soutěž Czech Nature Photo Junior, která se zaměří na mladé fotografy ze základních a středních škol. Oceněné práce bude vybírat mezinárodní odborná porota.

ptaci-volne-zijici_155_rolin-patrik_913_kukuk_001
V letošním ročníku soutěže Czech Nature Photo je opět vypsáno šest hlavních kategorií, tedy Savci, Ptáci, Plazi, obojživelníci a podvodní život, Bezobratlí, Rostliny a houby a Krajina. Dále je možné přihlásit snímky do speciálních kategorií Série, Zvířata v lidské péči a Příroda v Praze. Soutěžit se bude tradičně také o Cenu za nejlepší fotografii české přírody.

Novou kategorií, jejímž partnerem se stala pražská zoologické zahrada, jsou Zvířata ve svém prostředí. Ta se zaměřuje na snímky zachycující volně žijící živočichy v kontextu jejich domovských biotopů a životního prostoru, jehož ochranu je třeba neustále zdůrazňovat. Jako u každé nové kategorie i do této bude letos možné přihlásit fotografie z archivu.

Soutěž Czech Nature Photo byla založena v roce 2017 jako, sestra renomované novinářské soutěže Czech Press Photo. Od prvního ročníku se soutěž těší velkému zájmu soutěžících – fotografů přírody – a obrovský zájem je také ze strany veřejnosti nejen o výstavu oceněných, ale i dalších vybraných prací, která putuje po České republice. Mottem soutěže je, že lidé dokážou chránit jen to, co znají, a soutěž Czech Nature Photo jim v tom výrazně pomáhá.

Práce je možné přihlašovat do 14. února 2021 prostřednictvím elektronického systému. Nominace v jednotlivých kategoriích budou vyhlášeny 14. března. Slavnostní vyhlášení výsledků se bude konat v květnu společně se zahájením výstavy oceněných prací v Czech Photo Centre.

Související články