Slavíme Mezinárodní den dětí tipy na kids friendly ubytování

trevor
Napsal trevor
31. Květen, 2022
Čtení na 4 minut

Věděli jste, že se Mezinárodní den dětí slaví i díky událostem v Československu? Úplně první podnět k založení dne, který by oslavoval děti, vznikl ale v Turecku při založení Národního shromáždění 23. dubna 1920 během Turecké války za nezávislost. Důvodem k vyhlášení Dne dětí bylo masové zabíjení žen a dětí v Lidicích v roce 1942 a také ve francouzském Ouradouru v roce 1944. Na 1. června připadá na základe konání první Světové konference pro blaho dětí v San Francisku v roce 1925.

Hotel reSTART****
Hotel reSTART****

Už několik generací má město Jičín spousta nejen našich, ale i zahraničních dětí spojené s loupežníkem Rumcajsem, jeho ženou Mankou a synem Cipískem. Děti jsou vítány také v Hotelu reSTART****. Mají tu skvělý dětský koutek se skákacím hradem a spoustou hraček, stolečků s omalovánkami, promítací plátno s pohádkami atd. Hotel také spolupracuje s Aquaparkem, který je v těsné blízkosti a získáte výhodnější vstupné. Půjčují tu elektrokola, tak se můžete projet po okolí a třeba Rumcajse s Mankou potkáte! Rodiče si tu mohou odpočinout ve wellness a celá rodina si pochutná v místní vyhlášené restauraci La Favorita. 


Vlčihorská chaloupka

V kraji Národního parku České Švýcarsko a Lužických hor najdete Vlčihorskou chaloupku. Rozlehlá oplocená zahrada vám poskytne ubytování v soukromí bez spolubydlících a sousedů. Chaloupka má 5 pokojů s 10 lůžky, 2 koupelny a vybavenou kuchyň. Kola a jiné sportovní náčiní si můžete odložit do úschovny a při delších pobytech si tu vyperete v prádelně se sušičkou. Nechybí terasa, posezení s grilem, ohniště. Je tu i pískoviště pro děti a všichni ocení bazén.

Na našem webu snadno najdete vhodné ubytování pro rodiny s dětmi. Stačí ve vyhledávání ubytování využít filtrů: S rodinou, Dětský koutek/ hřiště a Rodinné pokoje. Máme jich na trevor.cz víc než 100!


Roubenka Jindřiška

Projedete Jabloncem nad Nisou a za chvilku jste tam. Roubenka Jindřiška vás přivitá hned u vstupu promyšlenou vyhřívanou podlahou, kterou oceníte zejména v zimních měsících, až se vrátíte z procházky nebo bílé stopy. 4 ložnice ubytují 11 osob, které se také pohodlně nají ve velké jídelně. Té dominují nádherná modrá kamna, na kterých se dá také ležet a odpočívat. Roubenka stojí zády k silnici, ale ke krásné louce a lesu čelem. Je tu klídeček, pohoda. Plně vybavená kuchyň, s lednicí, myčkou, kávovarem. V podkroví je dětská herna, která je navíc monitorovaná kamerou, takže můžete sedět v obývacím pokoji a sledovat, že nahoře v herně je vše v pořádku. Nechybí úschovna kol a lyží. Vše je krásné, nové, promyšlené, aby váš pobyt proběhl hladce a vy si ho mohli užít na maximum. Majitelé mají krásnou rodinu, se kterou tu tráví čas, kdy je zrovna roubenka volná, takže nám můžete věřit, že tady si to děti užívají a s rodinou tu prožijete krásné chvíle kdykoli během roku. 





Wellness hotel Fénix

Hotel jsme osobně navštívili a vlastně nás překvapilo, jak moc kids friendly je. Přeci jen jsme se chystali hlavně do velkého pokoje se saunou a vířivkou. Pravdou ale je, že hotel vítá děti s otevřenou náručí! Mají skvěle vybavený dětský koutek a velký výběr deskových her pro celou rodinu a přátele. Dětské pokojíčky najdete i na některých pokojích, vybavené knížkami s říkankami, pohádkami a stavebnicemi na hraní. Navíc Ještěd i okolní Jizerské hory jsou jako dělané pro rodinné výlety. Liberec nabízí v Centru Babylon nejen Aquapark, ale také Funpark s lunaparkem a iQPARK - unikátní, zábavně poučné centrum pro nejmenší objevitele!


Chaloupka pod Krakonošovem

Když jsme v chaloupce měli teambuilding sami jsme na chvilku chtěli být dětmi. Užijete si tu relax, ticho, čerstvý vzduch, dechberoucí přírodu, procházky, výlety i úžasné večery se sklenkou dobrého moku. Hlavu můžete složit do jedné ze čtyř ložnic, které voní po masivním dříví a duchnách. Kolem dětí se to tu točí. Je tu velká stodola, kde je fotbálek, stolní tenis, knížky, hračky aj. Venku je basketbalový koš, prolézačky, trampolína. Můžete tu s dětmi opékat buřty, vzít je do koupacího sudu... Mají tu celou řadu erárního vybavení, kdybyste něco zapomněli doma, ať už to jsou dětské židle, věci na koupaní apod. Tuhle chaloupku si děti zamilují. Za to dáme ruku do ohně. 


Související články