Utečte do Beskyd

trevor
Napsal trevor
15. Listopad, 2022
Čtení na 3 minut

Pokud si chcete odpočinout, aktivně i lenošivě, v partě, s rodinou, nebo posílit pracovní kolektiv, utečte do Penzionu Skaličí.


Beskydy, kraj nádherných výhledů, dobrého jídla a pití, kraj tradic a originální architektury. Místo pro milovníky procházek, jízdy na kole, zimních sportů, umění, gastronomie i historie. Ubytování je tu velké množství, ale málokteré nabízí to, co Penzion Skaličí.

Co je na něm tak jiné?


Lze si tu pronajmout jednotlivé pokoje i apartmány, ale nejlepší je si vybookovat celý penzion pro sebe (kapacita je 12 lůžek). První, co vás po vstupu zaujme, je moderní čistý design, který se inspiruje okolím a neotřele kombinuje přírodní materiály, industriální prvky a zachovává si přívětivou atmosféru, takže se tu hned cítíte jako doma. Milovníci lesa ocení tapety se stromy a noční stolky připomínající pařez. Náročnější hosté se královsky vyspí v hotelových postelích a jistě uvítají velkorysé koupelny, které nebývají v horách zvykem.

 

Hlavní místnost, která kombinuje obývací pokoj a velký jídelní stůl s krásným osvětlením se stane centrem dění a místem, kde si budete povídat, hrát a tvořit. Když jsme zjistili, že tu není signál, nejdřív jsme se lekli. Kolikrát se nám při konverzaci stalo, že jsme si chtěli něco ukázat na telefonu. Ale pak jsme si uvědomili, že je nepotřebujeme. Konečně jsme se naplno mohli zapojit do konverzace, vychutnat si skvělé jídlo, sklenku vína, zahrát si karty a oblíbení scénky si klidně přehrát. Právě na únik od moderních technologií vzpomínáme nejčastěji.

 


Relaxovat tu můžete v krásné bio nebo finské sauně. My se tu chladili pěkně ve sněhu, ale můžete zvolit i sprchu, když tu zrovna nejste v době sněhové nadílky.


Místní správci jsou extrémně nápomocní a postarají se o váš bezproblémový pobyt. Rozdělají oheň, saunu vám nastaví a přichystají. Pomohou s grilováním či opékáním a rozhodně nelitujeme, že jsem si zvolili polopenzi, protože domácí kuchyně, lahodná večeře po celodenním výletě byla třešničkou na dortu.

Co se tu dá dělat?

 

Co vás baví? Kolo? Lyže? Procházky přírodou? Chtěli byste se dozvědět víc o historii Beskyd a Valašska? Není problém. Penzion se nachází uprostřed lesů ve Stanovnici a v okolí je celá řada zajímavých cílů. Cyklostezky, můžete se vydat na Malý Javorník, v rámci zimních aktivit je možno využít 5 lyžařských vleků s umělým zasněžováním (SKI areál Karolinka, lyžařské areály na Soláni a v okolních obcích Velké Karlovice a Nový Hrozenkov). Do Rožnova pod Radhoštěm to je asi 40 min autem. Tady můžete navštívit skanzen a Valašské muzeum. Na Pustevny, nejnavštěvovanější místo v okolí je to 10 min autem dál. Ať už chcete vyrazit po stopách Jurkovičovi architektury, užít si procházku mezi korunami stromů Valaška, nebo navštívit boha úrody a pohostinství Radegasta.

 

 

Související články