10 věcí, které vylepší váš výlet. Pokud si je nazapomenete přibalit...

trevor
Napsal trevor
13. Duben, 2022
Čtení na 3 minut

Máma vždycky říkala, že pokud mám 3P - pas, plavky a peníze - tak můžu vyrazit kamkoli. Jenže každý zkušený cestoval po domovině ví, že nějaká ta smůla kouká za každým pařezem... Proto jsme sepsali seznam věcí, které dokážou zachránit každý výlet, ale při balení si na ně jen tak nevzpomenete.

1. Přenosný reproduktor

Jestli prší, a jste zavření na chalupě, nebo je krásně a bavíte se při ohníčku, dobrá hudba rozproudí každou zábavu. V obchodech dnes najdete různé modely v několika cenových relacích. Od vodotěsných a nárazuvzdorných až po lehké a kapesní verze. Nezapomeňte ho před odjezdem nabít a stáhnout si svůj oblíbený playlist.

2. Teleskopické opékací vidlice

Vejdou se do batohu a vy už nikdy nebudete muset hledat tenké, ale pevné pruty a ořezávat je. Buřta si opečete jedna radost.

3. 
Vlastní ohniště - Ecogrill

K teleskopickým vidlicím patří přenosné ohniště. Stojí sice trochu víc peněz, no ale zase nemusíte shánět noviny, dřevo, uhlí, podpalovač. Vydrží hořet dostatečně dlouho na to, abyste na něm opekli 8 buřtů a ještě do žhavých uhlíků zahrabali brambory. A navíc je eko.

Samozřejmě, dodržujte pokyny lesní zprávy a nezapalujte ohně v místech, kde byste mohli způsobit požár.


4. Panáky

 

To, že hygiena je opravdu důležitá, jsme se v poslední době přesvědčili snad všichni. Pít z jedné placatky nedoporučujeme, a proto při sobě noste sadu nerezových panáků. Nechcete se přeci vrátit z výletu nemocní.
5. Společenská hra

 

Protože žolík je nuda. Když je venku pod psa, zkuste třeba Výbušná koťátka. Nebo si ve dvou zahrajte Super Maria na Nintendo Switch.

6. Podsedák

 

No jo no, už jsme starší, potřebujeme mít zadek hezky v teple. Pěnový podsedák je ultra lehký, skládací a chrání před studenou, špinavou a mokrou zemí, a to v jakémkoliv ročním období. Hodí se nejen k ohni, ale i do batohu na trek, stanování, rybaření, nebo odpočinek při dlouhém běhu.

7. Čelovka

 

Hlavně na podzim a v zimě padá tma docela brzo. Snad nechcete na tu latrínu jít po tmě? Pokud se tedy chystáte strávit víkend v momentálně hodně oblíbeném glampingu, čelovka se jistě hodí.

8. Power banka

 

Mobil, baterka, kamera. Bez nich si už nevíme svůj život ani představit. Proto je fajn mít pro jistotu záložní zdroj energie. A taky nezapomeňte všechny druhy kabelů.


9. Magický oheň

 

Díky tomuto prášku na obarvení ohně posunete duchařské historky na další úroveň. Zabavte děcka nebo vytvořte nezapomenutelné fotky. Pozor! Na barevném ohni neopékejte buřty ani nepřipravujte jídlo.

10. Sada na spaní

 

Kdo by si nechtěl o víkendu pořádně pospat? Doma už to máte vychytané – žaluzie, závěsy, sousedi jsou vycvičení. No nikdy nevíte, co vás čeká na výletě. My bychom bez špuntů do uší a masky na spaní nejeli nikam.


Související články